НОВИНИ

Улични артисти изрисуваха пътнически самолет

Графити художници преобразиха пътнически самолет. Един уникален проект с над 500 часа рисуване, повече от 1000 флакона боя и екип от 20 души. В "Денят започва" повече за проекта разказа създателят на "Ърбан Крийчърс" Ясен Гешев.

bnt avatar logo
от БНТ
08:36, 11.06.2018
Чете се за: 00:32 мин.
Още
Ясен Гешев, създател на "Ърбан Крийчърс": Беше ни мечта да направим самолет. Прекарвахме си доста дни, часове, в квартала да рисуваме. Ние го наричаме квартала - това е район "Подуяне". Те постоянно летят над главата ни и в един момент се замислих, а всъщност не можем ли и един самолет да направим. И се оказа, че е възможно.

На въпроса колко време е отнел проектът Гешев коментира:

Ясен Гешев, създател на "Ърбан Крийчърс": 23 дни на страдание и гърч, защото това бяха, миналата година, онези дни, в които беше 45 градуса. Сега си го представете на летището с шума на самолетите, с вятъра, с прахта. Самолетът от близко е бял и като го напече слънцето на 45 градуса имаш около 10 секунди преди да ослепееш. Затова с очила за глетчер се ходеше. Затова не се получи с тези очила. След това по нощите.

Относно бъдещи проекти, Ясен Гешев заяви, че идеята им е район "Подуяне" да се превърне в център на Балканите за ърбан арт и въобще за улична култура.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Има още блокирани българи в Берлин заради отменен полет за София
Има още блокирани българи в Берлин заради отменен полет за София
Мая Манолова ще се срещне с миньорите от Бобов дол
Мая Манолова ще се срещне с миньорите от Бобов дол