Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

УНСС чества 100 години Катедра "Счетоводство и анализ"

100 години от основаването си отбелязва днес най-старата счетоводна катедра в България - тази в Университета за национално и световно стопанство. Тя е създадена през 1920 г. от "Патриарха" на счетоводната наука у нас - проф. Димитър Добрев. Само след три месеца, своя вековен юбилей ще чества и самият университет, който е първото Висше икономическо училище в България.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
21:43, 20.02.2020
Чете се за: 00:36 мин.
Образование

Един счетоводител е най-щастлив, когато му излязат сметките.

Пламена Александрова - студент в УНСС: Но никога не излизат първоначално.

Пламена от малка знаела, че ще стане счетоводител. Вече е трети курс и може дълго да говори за активи, пасиви и сметкоплан.

Пламена Александрова - студент в УНСС: Просто отвътре така исках да го направя. Счетоводството не са само цифри, много повече от дебит и кредит, както нашите преподаватели казват. Много е интересно.

Дори датата на юбилея - 20.02.2020, е добре балансирана.

Проф. д-р Снежана Башева, ръководител катедра "Счетоводство и анализ": Нашата катедра е отстояла във времето, това е специалност, която се е доказала във времето и винаги е била една от най-търсените и желаните от младите хора.
Проф. Димитър Димитров, ректор на УНСС: Може би видяхте тук стената на славата на УНСС, където има сигурно стотици министри, народни представители, ръководители на институции.

А какво научава всеки счетоводител извън официалните принципи на счетоводната наука - разбира се, че ако не излиза, значи има грешка. Ако излиза, грешките са две.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Инициатива на вицепрезидента за създаване на музей на Ботев в Задунаевка
Инициатива на вицепрезидента за създаване на музей на Ботев в Задунаевка
Посланикът на Палестина у нас: Сделката на века нарушава международното право
Посланикът на Палестина у нас: "Сделката на века" нарушава международното право