Упрек заради употреба на алкохол е основната версия за убийството в "Дианабад"

Упрек заради системна употреба на алкохол е в основата на убийството в столичния квартал "Дианабад". Вчера стана ясно, че 42-годишен мъж е убил майка си с нож, днес полицията и прокуратурата дадоха повече информация.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
14:22, 14.03.2019
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Най-вероятно убийството е извършено в неделя - 10 март. Тогава съседи чули викове за помощ от жилището на 64-годишната жена. Така и не подали сигнал в полицията. Два дни по-късно колеги на жената се притеснили, че тя не идва на работа. Потърсили съседите, които вече сигнализирали в полицията.

В жилището е открито тялото ѝ с множество прободни рани. Полицията бързо стигнала до извършителя - синът на жертвата, който признал, че убил майка си. До арестуването му мъжът се е укривал в столичен хотел.

Георги Хаджиев, директор на СДВР: Причината за това жестоко убийство е възникналият спор между майката и него, в резултат на неговото постоянно алкохолно опиянение. Просто е било нетърпимо и майката в един момент му е отправила доста сериозни забележки, включително няколко пъти го е гонила от къщи.

Преди убийството, мъжът е бил издирван от полицията по друго досъдебно производство.

Емилия Русинова, градски прокурор на София: Има данни, че той е водил и скитнически начин на живот. Има криминални регистрации, не е осъждан.

Обвиненият в убийството е задържан за 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе искане за постоянното му задържане под стража.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Започва изслушването на кандидатите за членове на ЦИК
Започва изслушването на кандидатите за членове на ЦИК
Трима българи са загинали при тежка катастрофа в Шотландия
Трима българи са загинали при тежка катастрофа в Шотландия