НОВИНИ

Уволниха шефа на въздухоплавателната администрация

Директорът на Главна въздухоплавателна администрация Минчо Цветков беше уволнен днес. Той е освободен от поста си вчера. От транспортното министерство съобщиха, че Ивайло Московски е взел решението да смени Цветков още преди седмица. Повод за това били множество сигнали за незаконосъобразни действия, с които министърът се е запознал. Проверката на сигналите продължава.Съобщението за уволнението дойде два часа след извънреден брифинг на ДСБ , на който заместник-председателят на партията Атанас Атанасов изнесе данни за драстични злоупотреби и нарушения ,в Главната въздухоплавателна администрация, за които е бил сезиран министър Московски . Според Атанасов резултатите от проверки са били потулвани.

bnt avatar logo
от БНТ
19:45, 22.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Съобщението за уволнението дойде два часа след извънреден брифинг на ДСБ, на който заместник-председателят на партията Атанас Атанасов изнесе данни за драстични злоупотреби и нарушения, в Главната въздухоплавателна администрация, за които е бил сезиран министър Московски. Според Атанасов резултатите от проверки са били потулвани.

Атанас Атанасов депутат от ДСБ: Има фрапиращи данни за това, че са издавани сертификати на авиокомпании и на пилоти да извършват летателна дейност без да имат право за това. Тези, които трябва да раздават книжките те нямат книжки, те са неправоспособни, а контролират процеса по сертифициране на пилотите и на авиационната сигурност. Това е пълен абсурд. Дали министър председателя ще предприеме действия за смяна на министъра си е негово право, но ние сме длъжни да информираме българската общественост, че в това министерство има тежки злоупотреби и не се предприемат действия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще забранят ли бурките в Пазарджик
Ще забранят ли бурките в Пазарджик
ДАНС разби печатница за фалшиви пари в село Деляновци
ДАНС разби печатница за фалшиви пари в село Деляновци