НОВИНИ

В "Денят започва": За и против нова инсталация за изгаряне на отпадъци в София

Инсталацията за изгаряне на битови отпадъци, която се предлага да бъде изградена на територията на ТЕЦ София предизвика спорове и провокира протести. Според поддръжниците на съоръжението то е най-модерното и такива подобни - макар и по-стари- работят ефективно в централните части на редица европейски градове, като дори подобряват качеството на въздуха, тъй като предвиждат допълнително филтриране срещу фини прахови частици. Противниците пък твърдят обратното - инсталацията не е екологосъобразна и ще води до нови замърсявания. Дискусия по темата в студиото на сутрешния блок на БНТ "Денят започва" - общинските съветници Лорита Радева и Венцислав Мицов.

bnt avatar logo
от БНТ
08:22, 29.05.2018
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
Лорита Радева, общински съветник от ГЕРБ: Ние не просто горим, за да загубим тези отпадъци и да ги унищожим, а ги оползотворяваме енергийно.

Радева обясни още, че самата дума "оползотворяването" съдържа в себе си това "да извадим ползите от онова, което по друг начин не може да бъде полезно за хората".

Липсата на прозрачност като че ли е най-големият проблем за нас от "Политическа група 5", коментира от своя страна Венци Мицов.

Венцислав Мицов общински съветник от "Политическа група 5": Ние не казваме - това е лошо, това е добро - ние казваме, че всичките възможности трябва да се обсъдят при максимална прозрачност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ден на българите се проведе във Виена
Ден на българите се проведе във Виена
Археолози откриха древни фигури в Перу
Археолози откриха древни фигури в Перу