НОВИНИ

В Европейските дни на наследството: Президентството отвори врати за граждани

Продължават Европейските дни на културното наследството у нас. За целта в София вратите си отварят 35 сгради с висока културна стойност. И Администрацията на президента Румен Радев се включи в инициативата като президентството е отворено днес за граждани.

bnt avatar logo
от БГНЕС
11:00, 16.09.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Рано сутринта много хора чакаха на опашка пред официалния вход на сградата на "Дондуков" 2, където се помещава президентската администрация, а държавният глава Румен Радев лично посрещна първите посетители.

"Президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко едно усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите", подчерта Радев. "Особено се радвам, че има деца днес. Станали сте рано. След няколко дни ще ставате още по-рано", пошегува се президента, визирайки наближаващия първи учебен ден.

Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала, където се провеждат всички официални церемонии по посрещането на други държавни глави, както и чужди делегации и гости от най-високо ниво.

;

„Най-високото ниво сте вие – българските граждани. За мен е изключително приятно да ви посрещна днес тук“, обърна се Радев към любопитните посетители. Те имаха възможност да влязат и в работните кабинети на президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, както и да се снимат седнали на президентския стол.

Посетителите разгледаха още Огледалната зала, залата за пресконференции и Президентската библиотека. Всички, които желаят да се запознаят отблизо с работата на президентската институция, могат да го направят до 16:00 часа днес.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Вицепрезидентът Илияна Йотова няма информация за опити за провокации днес
​Вицепрезидентът Илияна Йотова няма информация за опити за провокации днес
Монтираха първите контейнери за стари мебели във Велико Търново
Монтираха първите контейнери за стари мебели във Велико Търново