НОВИНИ

​В Ню Йорк ще използват за пръв път полицейски дронове в новогодишната нощ

Полицията в Ню Йорк ще използва за пръв път дронове, за да наблюдава тълпите, събрали се на Таймс Скуеър в новогодишната нощ, съобщава Ройтерс. Органите на реда бяха категорични, че няма заплаха за сигурността на празнуващите, решили да наблюдават на живо спускането на огромното кристално кълбо на емблематичния площад.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:54, 29.12.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
йорк използват пръв път полицейски дронове новогодишната нощ

Дроновете, снабдени с камери, ще са предпазна мярка и ще дадат допълнителна гледна точка от въздуха към огромното множество хора. Полицията, разбира се, ще разполага и с кадри от 1225 фиксирани камери в района. Полицията на Ню Йорк, заедно с федералните власти, ще използва технологията, за да попречи на цивилни опити да бъдат пуснати дронове над площада в новогодишната нощ.

;

"Не се изкушавайте да пускате дронове над Манхатън", предупреди полицейски комисар Джеймс О‘Нийл и допълни: "Ако все пак го направите, има огромен шанс да бъдете арестувани".

За сигурността на празнуващите ще се погрижат допълнителни полицейски подразделения. Трафикът в района на площада ще бъде блокиран, ще бъдат поставени контролни пунктове за проверка преди да се влезе на площада, а по покривите на високите сгради ще бъдат разположени снайперисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Празен танкер се запали край бреговете на Кипър
​Празен танкер се запали край бреговете на Кипър
​Рекорден брой задържани при акция срещу престъпността в Истанбул
​Рекорден брой задържани при акция срещу престъпността в Истанбул