НОВИНИ

В онкологията не са доставяни лекарства с изтекъл срок на годност

Възможно ли е на пациенти да са прилагани препарати с изтекъл срок на годност, което да е компрометирало лечението? В онкологията до късно този следобед продължаваше Съвета на директорите на болницата. Нашият репортер Милена Кирова съобщи, че от болницата твърдят категорично, че там не са доставяни лекарства с изтекъл срок на годност.

Милена Кирова
от Милена Кирова
18:03, 25.05.2017
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Преди малко от онкологията получихме официална позиция в телефонен разговор, като директорът на болницата няма да излезе с изявление, тъй като тече в момента разследване. Днес се се събирал Съвета на директорите, за да се обсъди ситуацията в болницата. От там са категорични, че не са доставяни лекарства с изтекъл срок на годност и че при осъществяването на обществените поръчки е спазван Закона за обществените поръчки. Всички договори за доставка на лекарства са били само и единствено, по думите им, в името на пациентите, за да може тяхното лечение да продължава и да няма пациенти, на които лечението да бъде прекъснато.

Според разследващите, шефът на болницата д-р Ангелов се е явил с двама адвокати, като не е признал своята вина. Обяснил е, че е възложил изпълнението на договорите на други три лица - служители на болницата, сред които юрист и лекар. Именно заради това е имало и разпити както на лекари и фармацевти, така и на пациенти. За момента не е установена връзка между директора на болницата и фирмите - доставчици на лекарства. Тепърва предстоят още разпити, както и проверка на документация в лечебното заведение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Борисов и руския посланик Макаров обсъдиха двустранните отношения
Премиерът Борисов и руския посланик Макаров обсъдиха двустранните отношения
 Засилени мерки за сигурност във Великобритания
Засилени мерки за сигурност във Великобритания