НОВИНИ

В полунощ тръгва нощният градски транспорт на София

Довечера в полунощ в София тръгва денонощен градски транспорт. 14 автобуса ще се движат по 4 линии. Транспорт за работещите през нощта, но и за младежите и все повечето чужденци, които идват в София - от Столичната община пускат линиите експериментално до Нова година.

Милена Кирова
от Милена Кирова
08:55, 07.04.2018
Чете се за: 00:56 мин.
У нас

Работно време от 8 до 5 - масовата картина у нас отдавна се промени. Все повече американски или японски софтуерни компании развиват бизнес у нас. Служителите им се съобразяват с тяхното часово време. И така - трябва да са в офиса, когато ние спим. Само в тази бизнессграда работят около 2000 души, 1300 от тях са на денонощен режим. Мениджърите нямат избор за транспорта през нощта.

Олга Стоичкова - заместник-председател на Асоциацията на собствениците на бизнессгради в София и България: И осигуряват придвижването на техните служители по алтернативни начини - било с частни бусове или ваучери за таксита, което се надяваме да бъде облекчено с нощния градски транспорт.

И докато едни работят, други се забавляват - но поглеждат часовника, защото след полунощ прибирането до дома ще им струва поне 10 лева. Затова младежите посрещат новината за нощния транспорт така:

Юлиана: Крайно време беше, според мен, и се радвам, че най-сетне го има. И бих се радвала ако линиите бъдат по-разширени и достигнат до повече точки от София.
Георги: Мисля, че ще е от полза за всички млади хора и най-вече за тази, които идват от различни страни и обикалят насам-натам.

В рамките на 5 минути на площад княз Александър първи ще се засичат всички автобуси по четирите линии, така че да може пътуващите да се прекачат, ако искат.

Евгени Крусев - заместник-кмет по транспорта на София: На всички електронни табла ще се изписва времето на пристигане на съответната нощна линия, съответно пък хората ще могат да проверяват и часовете на нейното пристигане на сайта на Центъра за градска мобилност, както и чрез мобилни приложения, ако ползват такива.

40 минути - толкова ще се чака най-много на всяка спирка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди парламентарните избори в Унгария
Преди парламентарните избори в Унгария
МВР предприема​ мерки за обществения ред за Великденските празници
МВР предприема​ мерки за обществения ред за Великденските празници