НОВИНИ

В помощ на един самотен баща

Доброволци от Младежкия червен кръст във врачанското село Зверино помогнаха с пари, хранителни продукти и дрехи на 27-годишен баща, който гледа сам двете си деца. Елбио Алиага загубил съпругата си преди шест месеца и от тогава на него остава грижата за двегодишната Гергана и Сергей- на четири. Семейството живее във видинското село Ружинци с доход от едва 300 лева на месец, а младежите от Зверино научили за него от социалната мрежа и направиха посрещането на Новата 2017-а малко по-щастливо за семейството.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
11:46, 02.01.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

С младежите от червения кръст в Зверино се свързала майката на Елбио. Тя самата била в безизходица, защото нямало как да помогне.

Мая Саласар:Имаме едни дечица, викам, в село Ружинци, останали без майка… Да направиме по-щастлива Нова година за тези дечица за има какво да ядат."

За младия мъж помощта е неочаквана. Приема я, заради децата. Няма работа, а доходът на семейството е от детските надбавки и наследствената пенсия за Сергей и Гергана след смъртта на майка им.

Елбио Алиага: „Не, че децата ми живеят в лукс или нещо, но се грижим за тях. Баща съм им. Никога не съм ги оставял, нито майка им. Бог да я прости…Най-святото е семейството."

Самият Елбио отрасъл с майка си. Месеци след неговото раждане баща му, който е кубинец, бил принуден да се върни в родината си. Сега иска да осигури на децата си това, което той не е имал.

Елбио Алиага: „Искам това, къде аз не съм имал. Пак ще растат, нали, без родител, но се борим всичко друго да не им липсва и най-важното, което е - да имат образование."

Съдбата на семейството трогнала младежите от групата на Червения кръст в училището в Зверино. За кратко привлекли и други към каузата си да помогнат.

Петя Илиева, учител и ръководител на групата на БМЧК в Зверино: „По този начин събрахме финансови средства от 300 лева… От наша страна ние помогнахме с материали като дрехи, както за малките дечица, така и за цялото семейство, перилни препарати, козметични препарати, хранителни продукти."

Дойдоха във видинското село Ружинци, за да връчат събраните от тях помощи и да видят семейството.

Цветелина, доброволка от БМЧК: "Като ги гледам как се радват на такива играчки, на такива дрешки, на такива дарения. Това е за тях щастие."

На Елбио и децата пожела ха изпълнена с радост нова година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради причи грип фермите в 7 пловдивски села остават без патици
Заради причи грип фермите в 7 пловдивски села остават без патици
ЧЕЗ отчита електромерите през първия почивен ден
ЧЕЗ отчита електромерите през първия почивен ден