НОВИНИ

​В района на столичния парк "Заимов" подменят здрави антипаркинг колчета

За това сигнализираха граждани в социалните мрежи. Според тях подмяната е напълно безсмислена, а изхарчените средства могат да се вложат за ремонт на разбитите тротоари. Възложител на подмяната е Центърът за градска мобилност.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:40, 08.06.2018
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Когато Паскал Дичев вижда как служителите на Центъра за градска мобилност подменят стотици здрави колчета с нови, веднага вади телефона и започва да разпитва майсторите защо извършват този безсмислен труд?

Вие знаете ли защо разрушвавате тези работещи здрави колчета ?
На тези разбити плочки, дето дори липсват и човек не може да мине нормално.

Хората, които живеят на ул. "Полк. Борис Дрангов 8" са отказали подмяна на колчетата, защото намират старите за напълно здрави.

Паскал Дичев: Този тротоар сме го правили ние, с нови плочки, които сме си финансирали, сега ако трябваше да бъдат махнати, трябваше да се изкърти наново целият паваж.

Средствата за подмяната на колчетата щяха да са много по-полезни, ако бяха вложени в ремонт нa настилките, смята още Паскал. Логика липсва и при къртенето на скоро ремонтирани тротоари, за да се поставят новите ограничители за автомобили.

От Центъра за градска мобилност обясниха, че старият модел са опасни при амортизация, защото от тях стърчи пластмаса. Гражданка дори ги осъдила.

Румяна Милова, член на Управителния съвет на Центъра за градска мобилност: Минавайки покрай такова колче, си закача сандала, пада и много сериозно се контузи. При валежи водата влиза в самото колче и това води до корозия и загниване на основата.

Едно колче струва 14 лв., а подмяната им е част от пролетната поддръжка на синята и зелената зони, за която са заложени 1 600 000 лв., казаха още от ЦГМ. Планира се от тази година 2 милиона лв. от приходите от зоните да отиват за ремонт на тротоари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Австрийското правителство изостря тона в борбата с политическия ислям
​Австрийското правителство изостря тона в борбата с политическия ислям
Във Франция забраняват мобилните телефони в училище
Във Франция забраняват мобилните телефони в училище