НОВИНИ

Валентин Радев: Няма корупционна схема при строежа на оградата по границата

Няма никаква корупционна схема при строежа на оградата по границата. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка с твърдението на опозицията, че оградата се строи в нарушение на първоначалния проект и сигурността й е под въпрос.

bnt avatar logo
от БНТ
19:49, 07.06.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

По време на блиц контрола в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред министър Радев обясни как се харчат 160-те млн. евро, които Еврокомисията отпусна на България за справяне с бежанския проблем.

По думите му 33 млн. евро вече са усвоени, процедури текат за 70 млн. евро, като половината от тях са към финал и предстои обявяване на обществени поръчки за останалите 57 млн. евро. Вътрешният министър заяви още, че на този етап не вижда аргументи за увеличение на заплатите на служителите в системата, каквото е искането на най-големия полицейски синдикат.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Проверки са направени от всички органи, включително финансови и инспекторати. Не мога да ходя аз и да обяснява на комисара по миграцията колко добре се справяме и да го моля да удължим срока за прословутите 160 млн. лв. и той да ми задава въпроса за оградата. Всички трябва да внимаваме с това. Ние се справяме много добре, Европа ни признава и ни дава пари, открива тука агенция и опозицията по не знам какви си причини излиза и говори направо опасни неща. Никой не може да спекулира и да казва подобно изречение - продажба на национална сиурност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Работодателите нямат право да искат документ за финансово състояние на служители
Работодателите нямат право да искат документ за финансово състояние на служители
​Главният прокурор поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов
​Главният прокурор поиска имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов