НОВИНИ

Валентин Радев заяви, че ще се вслуша в исканията на полицаите

По повод поредния протест на полицейските синдикати в неделя, вътрешният министър Валентин Радев каза, че внимателно се вслушва в исканията на полицаите. Но едва ли ще отиде да се срещне с тях на място, както стана с пожарникарите преди няколко дни.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
20:10, 20.10.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

Усилията за увеличаване на заплатите в системата продължават, увери вътрешният министър и допълни, че се водят разговори с Министерството на финансите, но всички имат нужда от пари.

Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Тяхната работа е да протестират и да ни показват някакви слабости, нашата работа е каквото можем, от това което виждаме да го направим. Аз бях лично на протестите тук. Чух ги. Тези хора тогава не бяха дошли ей така, само за да правят протести. Защото можеше да бъде и политически украсено. Аз бях в Кресна, сега тук имаме повод да награждаваме - аз ги видях как са облечени с каква техника са там и това по никакъв начин не кореспондира с това, което видях тука на протестите - ботуши с пирони, стари пожарни маркучи, няма такова нещо.

Отличие за работата по време на големия горски пожар в Кресна през лятото, получи директорът на пожарната в Благоевград Георги Пармаков. Той каза, че наградата заслужават всичките му колеги, защото да си пожарникар е работа в екип. А в Кресна заедно са се справили с доста сложни ситуации.

Георги Пармаков, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“: Особено в първите часове, когато пожарът се развиваше със страшна сила и скорост и имаше опасност да бъдат засегнати населените места. За жалост той нанесе големи загуби, но най-важното е, че не се допусна да пострадат хора.

След анализ на действията при най-големия пожар за последните 10 години в района, който бушува 4 дни, обхвана над 15 хиляди декара гора и с огромни усилия беше спрян преди селата, ще се търсят начини за още по-добра координация между отделните структури и засилване на доброволчеството. Ще бъде предложен и механизъм за по-бързото включване и използването на повече летателна техника при гасенето на горски пожари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Повече пари за образование са предвидени в Бюджет 2018
Повече пари за образование са предвидени в Бюджет 2018
Какво мислят майките за увеличението на детски надбавки?
Какво мислят майките за увеличението на детски надбавки?