Валери Симеонов за решението на съда за Пирин: Зачеркнахме един цял регион

Лидерът на НФСБ и депутат от ПГ на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов коментира в сутрешния блок на БНТ решението на ВАС да отмени окончателно промените в Плана за управление на Национален парк „Пирин“. По думите му България страда от псевдоеколози и псевдодействия, които нито водят до опазване на природата, нито подпомагат развитието на регионалната икономика. "В случая ние зачеркнахме един цял регион - югоизточния регион, който е лишен от лесен и достъпен източник на доходи", допълни Симеонов.

от БНТ
11:17, 17.01.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
валери симеонов решението съда пирин зачеркнахме един цял регион

Решението се възприема като победа от природозащитните, но Симеонов заяви, че ако има още няколко такива победи " България може да я няма вече".

Валери Симеонов: Към настоящия момент България е най-потърпевша от псевдоеколозите и псевдоприродозащитници, защото това са псевдорезултати и певдодействия. Те нито водят до опазване на природата, нито по някакъв начин подпомагат развитието на регионалната икономика. В случая ние зачеркнахме един цял регион - югоизточния регион, който голяма част от него се изхранва и е зависим от това дали ще има втори, трети, пети лифт в Пирин.

По думите му този регион в момента е лишен от най-лесния и достъпен източник на доходи - туризма.

Симеонов е категоричен, че трябва да се промени Закона за горите, защото според него текстовете ограничават планинския туризъм в България, като забраняват изграждането на спортни съоръжения без промяна на предназначението.

"Тези, които мислят, че са постигнали великата победа, са подранили с еуфорията", заключи Симеонов.

Вижте целия разговор с Валери Симеонов ТУК

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БСП сезира прокуратурата за охрана на 12 поделения от частна фирма
БСП сезира прокуратурата за охрана на 12 поделения от частна фирма
Кулинарен фестивал в Карачи събра местни топ готвачи
Кулинарен фестивал в Карачи събра местни топ готвачи