НОВИНИ

Съдът окончателно отмени правителствените промени в плана за парк "Пирин"

Съдът окончателно отмени правителствените промени в плана за Национален парк „Пирин“. В мотивите се посочва, че са нарушени разпоредби от българското и международното право. Решението на Министерския съвет беше гласувано в последния работен ден на 2017 г. То разширяваше възможностите за строежи в националния парк и предизвика шестмесечни протести в София. Министърът на околната среда ще се съобрази с решението.

Цвета Младенова
от Цвета Младенова
20:18, 16.01.2019
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Валери Симеонов, вицепремиер: Тъжен ден за българската икономика и туризъм. Имам съмнение, че е станало под натиск, това ще ви кажа.
Тома Белев - Асоциация на парковете в България: Валери Симеонов, според мен неправилно си присвоява да говори от българската икономика. Ние специално с много професионални организации в областта на туризма сме на едно мнение. Обектите, които са изключителна държавна собственост, които са основата за развитие на качествен туризъм, трябва да бъдат опазвани. Независимо дали става въпрос за дюните по Черноморието или за националните паркове - те трябва да бъдат опазвани, за да могат да се ползват достатъчно дълго време. Защото легла и храна чуждестранните туристи си имат у дома.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобусни превозвачи готвят мащабен протест
Автобусни превозвачи готвят мащабен протест
Мишел Барние: Рискът Великобритания да напусне ЕС без сделка не е бил по-голям
Мишел Барние: Рискът Великобритания да напусне ЕС без сделка не е бил по-голям