НОВИНИ

Кола се вряза в група хора в Мюнстер, има загинали и ранени

Кола се вряза в пешеходна зона в град Мюнстер - четирима загинаха, около 30 са ранени. Шестима са с опасност за живота. Шофьорът се е самоубил. Районът в стария град на Мюнстер е блокиран. Няма данни за пострадали българи.

Фани Аронова
от Фани Аронова
17:59, 07.04.2018 (извънредно)
Чете се за: 01:20 мин.
По света

Това е поредният случай в Европа, в който автомобил се врязва в множество от хора. Инцидентът става в Старата част на Мюнстер. Това е центърът на града с 300 000 жители, който се намира в западната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия. След излизането на разнопосочни информации в медиите, германската полиция съобщи, че шофьорът на вана се е самоубил, като се е застрелял.

Не бяха потвърдени данни на изданието "Шпигел", че случаят се разглежда като атентат. "Без спекулации" гласи съобщение на полицията в Туитър. Оттам уточняват още, че не се търсят съучастници на извършителя.

Кадри на германската телевизия показват полицейски коли и пожарни, разположени в района на инцидента.

Властите призоваха гражданите да избягват центъра на Мюнстер, за да не затрудняват работата на полицейските екипи. Много германци навярно си припомнят атентата на коледен базар в Берлин в края на 2016 г., когато имаше 12 жертви.

; ;

Припомняме, че днес се отбелязва една година от атентата в Стокхолм, когато камион се вряза в пешеходци в центъра не шведската столица и уби петима души.

;

Университетската клиника в Мюнстер откри пункт за приемането на кръв за ранените.

;

Шофьорът на микробуса, който се вряза в посетителите на кафене в германския град Мюнстер, се е самоубил. Това потвърди говорителят на местната полиция Андреас Боде.

;

Вътрешното министерство на Германия съобщава за четвърта жертва на инцидента.

;

Полицията намери съмнителен предмет във вана, който прегази хора в германския град Мюнстер, съобщи нейн говорител, цитиран от ДПА. Районът на местопроизшествието е отцепен и се води разследване. Не е ясно какъв е предметът и дали представлява опасност.

;

Според германското издание "Зюддойче цайтунг" нападателят в град Мюнстер е гражданин на Германия с психични отклонения.

;

Към 20.30 ч Министерството на външните работи /МВнР/ не разполага с информация за загинали или пострадали български граждани в Мюнстер, съобщиха от пресслужбата на МВнР.

;

Трима, а не четирима са загиналите при инцидента с вана , налетял върху множество хора в германския град Мюнстер днес, сред жертвите е и водачът, който се застрелял сам в колата, съобщи министърът на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия Херберт Ройл, цитиран от ТАСС и ДПА. Министърът посочи, че няма данни за терористичен акт. Той потвърди, че водачът на вана е бил германски гражданин, "а не бежанец или нещо подобно".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 5 хиляди великденски яйца боядисаха деца от няколко града в опит за рекорд
Близо 5 хиляди великденски яйца боядисаха деца от няколко града в опит за рекорд
Сергей Скрипал вече е в съзнание и може да говори
Сергей Скрипал вече е в съзнание и може да говори