НОВИНИ

Варненци ще пътуват в нови автобуси, а цената на билета остава 1 лев

Поскъпване на билета за превоз във Варна няма да има и цената остава 1 лев, въпреки че фирма "Градски транспорт" в града работи на загуба. Причината за лошото финансово състояние е ръстът на заплатите на работещите в дружеството от началото на годината. В момента 60 на сто от приходите на "Градски транспорт" отиват за възнагражденията. Общинската фирма получи поредните 15 нови автобуса по Проекта за интегриран градски транспорт, който се финансира с европейски средства.

bnt avatar logo
от БНТ
07:11, 05.07.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

Дизеловите автобуси струват над седем и половина милиона лева. Те са с 28 места и отговарят на най-новите екологични изисквания.

Злати Златев: С камери за задно и предно виждане. С предното виждане може да следим трафика, когато установим, че някъде има по-голямо затапване, да правим промяна на маршрута, така че наистина градският транспорт да стане по бърз.

Друга екстра за пътниците е и информационното табло, което ще съобщава настоящата и следващата спирка. Бусовете са по-удобни и за самите водачи.

Камен Димов: Коренна е разликата, огромна оттук до небето. Просто няма място за сравнение. Новите автобуси са си нови, всичко си имат.

Фирмата-производител осигурява 4-годишна гаранция на автобусите. Тя предоставя и апаратура за техническата им профилактика. Преди да бъдат въведени в експлоатация, превозните средства ще минат регистрация и технически преглед в КАТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отбелязваме празника на служителите на МВР
Отбелязваме празника на служителите на МВР
Югозападното държавно предприятие със засилени проверки за добива на дървесина
Югозападното държавно предприятие със засилени проверки за добива на дървесина