НОВИНИ

"Великден за всеки " събра 600 хиляди лева

Около 600 хиляди лева са събрани в кампанията "Великден за всеки" под патронажа на омбудсмана Мая Манолова. Това означава, че 30 хиляди пенсионери с пенсии малко над 300 лева ще получат ваучери на стойност 20 лева за Великден. Манолова отчете днес края на кампанията и съвместно с БЧК раздаде 200 пакета храни на пенсионерите от ж.к. Младост 3.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
16:34, 27.04.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Днес и утре списъците с имената на 30-те хиляди пенсионери, които имат право да получат ваучери ще бъдат обявени в централните пощенски клонове на областните или общински центрове на България. За столицата ваучерите ще се получават в Централна поща. С тях пенсионерите ще могат да пазаруват в 5 хил. магазина в цялата страна, обявени на сайта на Омбудсмана. Ето какво казаха те.

- Все пак празнично ще прозвучи малко и помощно.
- О, ми за козунак има най-важното, за яйчица има също, за радост едно зайче за внучето ще има и трапезата ще бъде добре направена, двайсет лева са си пари.
- Инициативата страшно много ми харесва и това трябва да стане просто правило, а не инцидент.


Целта на инициативата беше повече пенсионери да получат помощ около Великден, а не само тези с пенсии под 300 лева. Мая Манолова отчете още днес, че са дарени и 7 тона храни и каза, че идеята на хората, организирали кампанията е тя да стане ежегодна.


Мая Манолова, омбудсман:
Но аз имам още по-амбициозна цел и тя е след тази кампания да започнем една кампания за промени в законодателството, така че всички, които даряват храни да имат съответните стимули от държавата и тогава подобни празници наистина ще се случват всеки ден и Великден ще е всеки ден.

Пенсионерите от клуба в "Младост" 3 получиха днес 200 пакета с храни, за да посрещнат по-добре Великденските празници.Такива пакети ще получат общо 5 хиляди възрастни хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
17 висши училища увеличават таксите от догодина
17 висши училища увеличават таксите от догодина
Давутоглу: Новата конституция на Турция ще остане светска
Давутоглу: Новата конституция на Турция ще остане светска