НОВИНИ

"Великите учители" - духовните водачи през погледа на писателя Йото Пацов

Философски и религиозни възгледи са събрани във второто издание на книгата "Великите учители" на писателя и журналист Йото Пацов. С новата част той допълва очерци и притчи за личности, сред които Иисус Христос, Буда, Орфей, Конфуций, Кирил и Методий.

bnt avatar logo
от БНТ
10:15, 03.02.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Духовността, религията и философските възгледи поставят въпроси, чийто отговор често остава недоказуем. Това дава повод на много писатели да изследват загадките за съществуването ни през погледа и символите на религиите и ученията.

Йото Пацов, писател: Интересът към делото на великите учители на човечеството остава неизменен във време, в което деградират нравствените ценности, не е лошо да се напомни, че всички те са ни оставили завещанието да бъдем добри, да се обичаме. Нека не забравяме, че това е дълбоката и единствена същност на живота.

Основният смисъл на едно учение е нравственото послание, което оставя върху своите последователи.

Йото Пацов, писател: Затова съм включил множество притчи, които представляват не просто занимателна част от книгата, но дават конкретни примери за проявата на тази нравственост в бита и в практиката на мъдреците.

За да вярваме в определена религия или да изповядваме дадена философия, трябва да познаваме всички нейни алтернативи, убеден е Йото Пацов. С книгата си той отваря вратите към духовността и призива да търсим нравственото не само между страниците на книгата, но и в живота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради антируските санкции на САЩ и ЕС Украйна е загубила половината си БВП
Заради антируските санкции на САЩ и ЕС Украйна е загубила половината си БВП
14 ранени при тежка катастрофа в Белград
14 ранени при тежка катастрофа в Белград