НОВИНИ

Велоалея в Благоевград минава пред гаражи

Близо 4 километра велоалеи се изграждат по централните улици в Благоевград, по проект на общината. Част от трасето предназначено за колоездачи обаче преминава точно пред гаражите на живеещите на централна улица. Хората са недоволни и се притесняват, че мястото пред гаражите им не е избрано правилно и е предпоставка за инциденти.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
23:12, 02.10.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Христо Георгиев живее на улица „Даме Груев“. Преди дни се прибрал, след кратко отсъствие от града, и заварил изграждащата се велоалея пред гаража си.

Христо Георгиев: Широчината на улицата е достатъчно малка за да може спокойно да си паркираме колите, да си гарираме колите, защото там има паркирани коли и тук се налага да правим маневри. Още повече е тук, на 20 метра по-нататък при реката има велоалея. Защо е това дублиране тука не мога да разбера аз.

Според хората, живеещи на улицата, новата велоалея ще бъде опасна за колоездачите.

Христо Георгиев: Ако случайно от там идва един колоездач с по-висока скорост, като изваждаме колата не се знае дали няма да се стигне до някакво произшествие. Шофьорът е винаги виновен.

От общината в Благоевград казаха ,че вратите на гаражите, пред които преминава велоалеята, се отварят навън, а това щяло да бъде сигнал към велосипедистите за повече внимание. Предвидено е поставянето и на знаци, които да информират участниците в движението в този участък.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мъж пострада от паднала мазилка в Казанлък
Мъж пострада от паднала мазилка в Казанлък
Нова специалност по киберсигурност откриха във  ВУТП
Нова специалност по киберсигурност откриха във ВУТП