НОВИНИ

Велопоход в пет български града за Световния ден на хемофилията

Пет български града ще се включат в отбелязването на Световния ден на хемофилията с велопоход "Заедно". Инициативата се провежда за четвърти път и тази година е под мотото "Движението е промяна". С това социално-спортно събитие от Българската асоциация по хемофилия искат да мотивират здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия. Вижте повече подробности от прякото включване на Нивелина Няголова от Варна.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
08:50, 21.04.2019
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Варна са градовете, които ще се включат в този мащабен велопоход в подкрепа на болните от хемофлия. Това е генетично заболяване свързано със затруднено кръвосъсирване и лечение за него няма.

Пациентите разчитат само на животоподдържаща терапия, а едно невинно одраскване или нараняване по тялото може да се превърне в сериозен проблем за хемофилиците.

Велопоходът започва точно в 11 ч едновременно и в петте града. Началото във Варна е входа на Летния театър. Поканени са всички, които искат да подкрепят болните от хемофилия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Католиците от Раковски посрещат Възкресение Христово
Католиците от Раковски посрещат Възкресение Христово
История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания
История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания