Велопоход в пет български града за Световния ден на хемофилията

Пет български града ще се включат в отбелязването на Световния ден на хемофилията с велопоход "Заедно". Инициативата се провежда за четвърти път и тази година е под мотото "Движението е промяна". С това социално-спортно събитие от Българската асоциация по хемофилия искат да мотивират здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия. Вижте повече подробности от прякото включване на Нивелина Няголова от Варна.

от Нивелина Няголова
08:50, 21.04.2019
Чете се за: 00:18 мин.
У нас

София, Пловдив, Бургас, Стара Загора и Варна са градовете, които ще се включат в този мащабен велопоход в подкрепа на болните от хемофлия. Това е генетично заболяване свързано със затруднено кръвосъсирване и лечение за него няма.

Пациентите разчитат само на животоподдържаща терапия, а едно невинно одраскване или нараняване по тялото може да се превърне в сериозен проблем за хемофилиците.

Велопоходът започва точно в 11 ч едновременно и в петте града. Началото във Варна е входа на Летния театър. Поканени са всички, които искат да подкрепят болните от хемофилия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Католиците от Раковски посрещат Възкресение Христово
Католиците от Раковски посрещат Възкресение Христово
История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания
История за доброто: Фитнес зала в помощ на деца с увреждания