НОВИНИ

Венеция Караманова остава основен диригент на хора на БНР

Венеция Караманова ще продължи да бъде основен диригент на хора на Националното радио. До решението се стигна след среща между нея и директора на радиото Александър Велев. Караманова е приела да подпише нов договор, както и да замине с децата на творчески лагер в Кранево. Заради прекратяването на договора й днес хористите и родителите протестираха пред Министерския съвет и се срещнаха с председателя на СЕМ и ръководството на радиото.

Айше Сали
от Айше Сали
19:58, 22.08.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Правителството няма право да се меси в управлението на БНР, а новият диригент е избран с конкурс. В комията е участвал и досегашният. Въпреки това малките хористи отново поискаха Венеция Караманова да се върне.

Сандра Костова - хорист от детския радиохор: По какъвто и да е начин ние ще се борим до край и няма да се предадем.

Премиерът се заслуша в протестния концерт и изпрати министъра на културата при Детския радиохор.

Бойко Борисов - министър-председател: Надявам се и шефът на радиото и СЕМ да си свършат работата, защото стоят пред МС. Не мога да оставя децата да стоят отвън.

За да чуе исканията на децата и родителите Борисов покани в Министерския съвет и председателя на СЕМ София Владимирова. Малко по-късно пристигнаха директорът на БНР Александър Велев и Теодосий Спасов, който е прекият ръководител на диригента на хора.

София Владимирова - председател на СЕМ: Вярвам, че трябва да направим всички стъпки, така че да спасим атмосферата. Както те сами се нарекоха: ние сме армия! И те наистина са страхотни деца.
Александър Велев - генерален директор на БНР: Явно този организъм функционира тогава, когато начело на този организъм е човек, на когото те имат доверие. Ще вървим към решаването на този спор.

Няколко часа по-късно и при нови условия Венеция Караманова отново пое хора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Временният ликвидатор на Олимпик Павлос Накузи специално пред БНТ
Временният ликвидатор на "Олимпик" Павлос Накузи специално пред БНТ
Повторен оглед направиха разследващите инцидента с военния хеликоптер Кугър
Повторен оглед направиха разследващите инцидента с военния хеликоптер "Кугър"