НОВИНИ

Детският хор на БНР протестира пред Министерския съвет

Днес протестът на детския радиохор на БНР се пренесе пред Министерския съвет.

Айше Сали
от Айше Сали
11:04, 22.08.2018 (обновена)
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Преди заседанието на кабинета деца и родители изразиха своето недоволство срещу освобождаването на дългогодишния диригент на хора - Венеция Караманова.

По-късно министърът на културата Боил Банов ги покани в сградата, където протестиращите се срещнаха с председателя на СЕМ София Владимирова и ръководството на радиото.

Банов заяви, че правителството няма право да изявява мнение във връзка с проблема на детския радиохор.

Ето какво казаха участниците в срещата:

Сандра Костова, хорист от детския радиохор: Днес искаме да покажем на ръководството на БНР, че се опитваме да запазим хора, ние ще се борим до край и няма да се предадем.
Бойко Борисов, министър-председател: Надявам се и шефът на радиото, и СЕМ да си свършат работата, защото стоят пред МС, няма децата да ги оставям да стоят отвън.
София Владимирова, председател на СЕМ: Заложено е доверието вътре между хористите и техните диригенти. Вярвам, че трябва да направим всички стъпки, за да спасим атмосферата вътре. Както те сами се нарекоха: ние сме армия! Иска ми се да вярвам, че решение на въпроса ще има утре, когато се срещнат двете страни в БНР, но така или иначе и родителите, и представителите на радиото са поканени в петък, в 11 ч. в СЕМ.
Александър Велев - генерален директор на БНР: Ще направим среща и с едната, и с другата диригентка, за да видим как да работим оттук нататък заедно и да излезем от тази ситуация, която е много емоционална за съжаление.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявяват Царските конюшни за културна ценност от местно значение
Обявяват Царските конюшни за културна ценност от местно значение
Отново гасиха възникнало огнище над Карлово
Отново гасиха възникнало огнище над Карлово