НОВИНИ

Веселин Марешки: Ще започнем всеки ден да запълваме по една дупка във Варна

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки заяви в студиото на „Още от деня“, че от групата на „Воля“ ще запълват по една дупка в пътищата във Варна, защото по думите му градът се е превърнал в гробница заради лошата работа на кмета на морската столица. Марешки коментира срещите си с Вселенския патриарх Вартоломей, бъдещето на партията в изборите за евродепутати и положението си в сегашния парламент.

bnt avatar logo
от БНТ
18:43, 11.04.2018
7713
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Веселин Марешки заяви, че е присъствал на литургия в Истанбул, водена от Вселенския патриарх Вартоломей, с когото след това се е срещнал.

Веселин Марешки, лидер на „Воля“: Три са темите, които ни сближават: той говори за мир, което е най-важно; проблемът с Македонската църква и другият въпрос, който е много важен, е екологията. Считаме, че чрез пари, които не се дават за въоръжаване, а за развитие, дечография, здравеопазване, светът ще се развива по-бързо, а не за самолети и лодки.

Той изтъкна, че е имал покана за трета среща с Вселенския патриарх, но за същата дата има насрочена среща с партньорите на „Воля“ от Европа - Мари льо Пен, Северната лига и т.н.

;

Абсолютно одобрявам антимигрантската политика на Виктор Орбан, заяви Веселин Марешки. Той допълни, че в България няма много мигранти, защото „тук е толкова зле, че бягат“, но в Европа „източват“ общите европейски средства.

Аз съм прагматик и международната политика не ме интересува, искам България да процъфтява, заяви той.

Марешки обясни участието на на „Воля“ в сегашния парламент с това, че една година е попречила да откраднат още повече със спирането на лобистки закони. Той допълни, че лично той се доказва всеки ден, но с 12 човека в Парламента не е толкова лесно, като изтъкна, че ако е бил приет законопроектът законите в парламента да се приемат с мнозинство от 121 гласа, а не с мнозинство от присъстващите в залата, положението е щяло да бъде различно.

„Видя се, че в този парламент има лидер, който не е свързан с корупция“, заяви Веселин Марешки. Той отхвърли обвиненията, че е удобна опозиция и че негов е „златният пръст“ в парламента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на малки и средни търговци на горива в Пловдив
Протест на малки и средни търговци на горива в Пловдив
Продължава издирването на германския милиардер, който изчезна в Алпите
Продължава издирването на германския милиардер, който изчезна в Алпите