НОВИНИ

Високоплатен мениджър стана учител по математика в "Столипиново"

Учителската професия може да бъде преди всичко призвание. Добрият пример е от Основно училище "Пенчо Славейков" в пловдивския квартал "Столипиново". Там преподава Роси Златева, която е заменила високоплатената си работа в София, за да стане учител в Пловдив.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
09:38, 10.11.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Повече от 20 години Роси Златева работи на високи ръководни длъжности в София. Била е директор на завод, дилър на автомобили и мениджър на фирма. Решава обаче рязко да смени професията - мести се в Пловдив и вече трета година преподава по математика в Основно училище "Пенчо Славейков".

Роси Златева - преподавател по математика: В областта на икономиката съм постигнала почти всичко, което съм искала и мисля, че моите знания, моят опит, моите умения ще бъдат полезни на децата, особено на деца от ромски етнос, които нямат възможността да се срещат с хора, извън тяхната общност.

За да научат по-лесно предмета, Роси използва различни методи на преподаване и залага на иновативните подходи. Така децата влизат с голямо желание в час.

Роси Златева - преподавател по математика: Много е трудно. Ако няма нагледни материали - те да го виждат, да го пипнат, много трудно разбират материала. Така че аз винаги подготвям по нещо по-различно, по-интересно, за да могат в игра да научат това, което трябва да научат в часа.

Роси е категорична, че освен учителите, родителите също трябва да участват в образователния процес на децата си. Тя е твърдо убедена, че няма да замени отново професията си и ще остане тук, за да гради заедно с децата едно по-добро бъдеще.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Младежи от социален център изработват уникални чанти от стари дрехи
Младежи от социален център изработват уникални чанти от стари дрехи
Общини в Кюстендилско без електронен обмен заради слаба интернет връзка
Общини в Кюстендилско без електронен обмен заради слаба интернет връзка