НОВИНИ

Вицепрезидентът и главният прокурор с награда за личен лидерски принос

Вицепрезидентът Илияна Йотова и главният прокурор Сотир Цацаров получиха годишната награда за личен лидерски принос към българската държавност на името на Стефан Стамболов. Наградата се дава от Университета по библиотекознание и информационни технологии, а сред носителите й през годините са били президентите Желю Желев и Георги Първанов, премиерът Бойко Борисов, българските патриарси Максим и Неофит.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:28, 08.02.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

На церемония в Националната библиотека наградата на вицепрезидента Илияна Йотова връчи един от предишните й носители, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според Илияна Йотова истинският лидер е не този, който парафира закономерни и вече взети решения, той е човек, който рискува, дава своята картина за света със смели действия, познания и воля.

Илияна Йотова, вицепрезидент: Лидерството изисква не титли и не постове, то не е резултат от някаква моментна конюнктура. Да си лидер означава за вдъхновяваш, да увличаш, да водиш хората след себе си. И нещо много важно- тези хора да искат да живеят в света, който ти създаваш.

Заради неотложни служебни ангажименти главният прокурор Сотир Цацаров не можа да получи наградата си лично. В специално писмо той благодари за признанието и оказаната висока чест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мним пластичен хирург оперирал в Румъния
Мним пластичен хирург оперирал в Румъния
Хуманитарната помощ за Венецуела пристигна, но границите ѝ останаха затворени
Хуманитарната помощ за Венецуела пристигна, но границите ѝ останаха затворени