НОВИНИ

Нови словесни престрелки между БСП и ГЕРБ по случая „Ало, Банов съм“

Нови словесни престрелки между БСП и ГЕРБ по казуса, станал известен като ,,Ало, Банов съм". От левицата обвиниха премиера Борисов в мълчание и отказ да поеме политическата отговорност по случая. От ГЕРБ посочиха, че няма да издават присъди преди компетентните органи да се произнесат. И допълниха, че няма да участват във вътрешнопартийна кампания за евровота на БСП.

Милена Кирова
от Милена Кирова
20:02, 08.02.2019
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Според Елена Йончева загубата на втора инстанция на делото от Министерството на културата за неустойка срещу строителя на Ларгото потвърждава достоверността на разговора, който стана известен като „Ало, Банов съм“.

Елена Йончева - депутат от БСП за България: Премиерът Борисов отказва да вземе отношение за това, че негов министър е давал указания за подправяне на документи, за да си спести една фирма 700 000 лева. Министерството губи пари на гражданите,а на Борисов му е все едно. Борисов не само отказва коментар, но отказва да поеме политическа отговорност. Случаят „Ало, Банов съм“ е много по-значим отколкото изглежда. Той показва моделът, по който работи администрацията на ГЕРБ, а това е моделът Борисов.
;

От БСП искат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от Дирекцията за строителен контрол всички документи по преписката за строителството на Ларгото. От ГЕРБ запитаха, защо левицата до сега не е изискала документите след като твърди, че прави журналистическо разследване.

Тома Биков - депутат от ГЕРБ: Ние във вътрешнопартийната кампания за редене на листата на БСП няма да участваме, защото целия тоя цирк, който разиграват тука е едно подскачане пред лидера кой е по по най и кой може да каже по-интересни неща за Бойко Борисов. Ние присъди няма да издаваме, въпреки че срещу техни депутати се водят вече обвинения имат. Защото в случая с Банов си има прокуратура, тя си води своето разследване и нека да го води. Виждам, че те днес имат доверие на българския съд и на българската прокуратура. Миналата седмица нямаха доверие.
;

Искането на БСП за документите за Ларгото е постъпило днес в Регионалното министерство, обяви ресорния министър. Петя Аврамова обясни, че проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Петя Аврамова - министър на регионалното развитие и благоустройството: Няма пречка оперативната програма и управляващия орган да предоставят както на Прокуратурата, така и на народни представители цялата налична документация.

Веднага щом комплектоват всички документи, от Регионалното министерство ще ги предоставят на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антонио Таяни е дал уверения, че пакетът „Мобилност“ се отлага
Антонио Таяни е дал уверения, че пакетът „Мобилност“ се отлага
Представиха нова система за 24-часово наблюдение на движението на горива
Представиха нова система за 24-часово наблюдение на движението на горива