НОВИНИ

Вицепрезидентът участва в конференция, посветена на европейския бюджет до 2027 г

Готви се ново разделение на Европа на по-богати и по-бедни. Това става и чрез нови политики като например тази на отбрана. Това опасение сподели вицепрезидентът Илияна Йотова по време на конференция, посветена на европейския бюджет за 2021-2027 г.

bnt avatar logo
от БНТ
11:49, 28.11.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Според нея факторите, които могат да спомогнат за оформяне на двете скорости са националистическите и популистични вълни, които заливат Европа. Предварителни отчети, които Йотова цитира, показват, че най-много пари ще се заделят за сигурност. По данни на Фронтекс в Турция има 4 милиона мигранти и всеки път, когато Турция и Европейският съюз имат разногласия, южната ни съседка поставя под въпрос спирането на бежанския поток към Общността. Йотова призова България да се интересува повече за решенията на този проблем и да заяви ясно позициите си относно следващия бюджет на Европейския съюз.

Илияна Йотова - вицепрезидент: Много ми се иска накрая България да каже своята дума, а не както обикновено се получава - да се вслушваме единствено в решенията на европейските институции или на по-големите държави членки. Европа върви към озаконяване на двойните стандарти, което струва ми се ще бъде един от най-големите проблеми за това европейските граждани да бъдат убедени, че си струва да бъдат част от този политически съюз.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В София основните булеварди са почистени
В София основните булеварди са почистени
Главният прокурор разпореди проверка на жилището на Владислав Горанов
Главният прокурор разпореди проверка на жилището на Владислав Горанов