Вицепрезидентът участва в конференция, посветена на европейския бюджет до 2027 г

Готви се ново разделение на Европа на по-богати и по-бедни. Това става и чрез нови политики като например тази на отбрана. Това опасение сподели вицепрезидентът Илияна Йотова по време на конференция, посветена на европейския бюджет за 2021-2027 г.

от БНТ
11:49, 28.11.2018
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Според нея факторите, които могат да спомогнат за оформяне на двете скорости са националистическите и популистични вълни, които заливат Европа. Предварителни отчети, които Йотова цитира, показват, че най-много пари ще се заделят за сигурност. По данни на Фронтекс в Турция има 4 милиона мигранти и всеки път, когато Турция и Европейският съюз имат разногласия, южната ни съседка поставя под въпрос спирането на бежанския поток към Общността. Йотова призова България да се интересува повече за решенията на този проблем и да заяви ясно позициите си относно следващия бюджет на Европейския съюз.

Илияна Йотова - вицепрезидент: Много ми се иска накрая България да каже своята дума, а не както обикновено се получава - да се вслушваме единствено в решенията на европейските институции или на по-големите държави членки. Европа върви към озаконяване на двойните стандарти, което струва ми се ще бъде един от най-големите проблеми за това европейските граждани да бъдат убедени, че си струва да бъдат част от този политически съюз.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
В София основните булеварди са почистени
В София основните булеварди са почистени
Главният прокурор разпореди проверка на жилището на Владислав Горанов
Главният прокурор разпореди проверка на жилището на Владислав Горанов