НОВИНИ

След сигнал до БНТ: Запълниха опасните дупки на улични стълбове във Владая

Вчера ви показахме сигнал от притеснен зрител в рубриката ни My News за опасен ремонт на електрически стълбове във Владая. Според Васил Николов до една от конструкциите дете счупи крак и едва не загуби живота си. Комуникацията във връзка с ремонта се осъществява между Столична община, която е възложител за осъществяването му и "Улично осветление" - изпълнител на проекта, а кметството в село Владая е само посредник. Наш екип провери каква е ситуацията.

Цанка Николова
от Цанка Николова
11:20, 12.10.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Ремонтът на главната улица във Владая започва миналата седмица. Подменят се стари неработещи улични стълбове или разрушени при катастрофи. Според жители на квартала, дупките остават необезопасени няколко дни. След наше запитване на "По света и у нас" Таня Иванова - кметица на селото се свързва със служители на "Улично осветление".

Таня Иванова, кмет на Владая: При разговора вчера те казаха, че наистина има леко забавяне, но работят и максимално бързо ще бъде изпълнена поръчката.

Докато тече ремонтът на ул. "Войнишко въстание" група деца си играе в близост до един от стълбовете, като поради невнимание едно от тях пада и си чупи крака. Кметицата обаче разбира за случилото се от жители на селото.

Таня Иванова, кмет на Владая: Хората, които са пострадали не са идвали при нас в кметство Владая, доколкото знам не са пуснали обява и в район Витоша и предполагам, че улично осветление все пак е сериозна фирма, би поела разходите или би поела отговорност относно инцидента. Разбира се, ако самите пострадали я потърсят.

Според Таня Иванова, стълбовете са били обезопасени с жълта лента, което е сигнал, че не трябва да се доближава и не е редно децата да играят там. Днес, вече няколко дни след началото на ремонта и сигнала на нашия зрител, дупките са запълнени с пръст.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев остава в ареста
​Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев остава в ареста
България и ОАЕ с редовна въздушна линия през 2017
България и ОАЕ с редовна въздушна линия през 2017