НОВИНИ

Владислав Горанов: 1000 лв. за "Гражданска отговорност" е спекулация

След редовното заседание на Коалиционния съвет на управляващите финансовият министър Владислав Горанов заяви, че е обяснил на премиера и на другите участници в заседанието, че няма дебат за увеличаване на цената на застраховката "Гражданска отговорност" до 1000 лв. По думите му подобна тема е спекулация, която цели само създаване на обществено напрежение.

Александър Марков
от Александър Марков
12:45, 12.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Владислав Горанов, министър на финансите: Запознах коалиционните партньори и премиера с фактическото състояние относно основните теми, свързани с недоволството на българските граждани в последните дни. Информирах ги, че цена 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не стои на дневен ред и подобна тема е спекулация, която цели само създаване на обществено напрежение.

Владислав Горанов каза още, че ще продължи работата по прецизиране на текстовете в наредбата на Комисията по финансов надзор за въвеждане на системата "бонус-малус". По думите на финансовия министър увеличаването на данъка за старите автомобили заради включването в него на екологичен компонент ще бъде в рамките между 6-10 лв на година, което според него не е чак такова финансово бреме предвид опита на България да реализира екологични политики за изчистване на въздуха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев: Протестите са закономерни, очаквам правителството и НС да посочат изход
Радев: Протестите са закономерни, очаквам правителството и НС да посочат изход
Книжарница дава работа на младежи с увреждания в Пловдив
Книжарница дава работа на младежи с увреждания в Пловдив