Владислав Горанов: 1000 лв. за "Гражданска отговорност" е спекулация

След редовното заседание на Коалиционния съвет на управляващите финансовият министър Владислав Горанов заяви, че е обяснил на премиера и на другите участници в заседанието, че няма дебат за увеличаване на цената на застраховката "Гражданска отговорност" до 1000 лв. По думите му подобна тема е спекулация, която цели само създаване на обществено напрежение.

Александър Марков
от Александър Марков
12:45, 12.11.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Владислав Горанов, министър на финансите: Запознах коалиционните партньори и премиера с фактическото състояние относно основните теми, свързани с недоволството на българските граждани в последните дни. Информирах ги, че цена 1000 лв. за "Гражданска отговорност" не стои на дневен ред и подобна тема е спекулация, която цели само създаване на обществено напрежение.

Владислав Горанов каза още, че ще продължи работата по прецизиране на текстовете в наредбата на Комисията по финансов надзор за въвеждане на системата "бонус-малус". По думите на финансовия министър увеличаването на данъка за старите автомобили заради включването в него на екологичен компонент ще бъде в рамките между 6-10 лв на година, което според него не е чак такова финансово бреме предвид опита на България да реализира екологични политики за изчистване на въздуха.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Радев: Протестите са закономерни, очаквам правителството и НС да посочат изход
Радев: Протестите са закономерни, очаквам правителството и НС да посочат изход
Книжарница дава работа на младежи с увреждания в Пловдив
Книжарница дава работа на младежи с увреждания в Пловдив