НОВИНИ

Влизат в сила мерките за сигурност в Раковски при посещението на папа Франциск

От 9 часа тази сутрин се затварят за движение улиците, по които ще минава маршрутът на папа Франциск при посещението му в Раковски. От утре в града ще бъдат задействани изключителни мерки за сигурност, които ще затворят за автомобили големи зони за сигурност, включително булевардите между отделните квартали на града. Влизането и излизането в Раковски на 6 май ще става само през входовете на Шишманци и Брезово. За превозните средства са предвидени буферни паркинги.Гледайте ТУК специалното студио на БНТ1 за посещението на папата.

bnt avatar logo
от БНТ
08:21, 05.05.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

От днес в Раковски е забранено движението на автомобили по ул. "Москва" и части от улиците "Михаил Добромиров" и "Филип Станиславов" в квартал "Генерал Николаево", както и по улиците "Цанко Дюстабанов" и "Никола Вапцаров" в квартал "Секирово". На 6 май през целия ден ще бъде затворен републиканският път от Стряма за Раковски, а в следобедните часове и автомагистрала "Тракия" между 165 и 119 км, като движението ще се пренасочва през Пловдив.

В големите зони за сигурност в празничния ден няма да работят и търговските обекти. Влизането в района на площадите пред двете църкви в Раковски, които ще бъдат посетени от папа Франциск, ще става след щателна проверка на личния багаж, като няма да бъдат допускани хора с обемни чанти или в нетрезво състояние. Всеки желаещ да види главата на Римокатолическата църква ще може да го направи и по маршрута му из града, по който ще се движи папамобила.

;
Величка: Аз съм от блоковете, ей тука, нали ще минава от тука. Ще излезем ей тука да гледаме.

Преминавайки по бул. "Г. Раковски" папа Франциск ще види и специално лого от цветя, разположено пред лика на неговия предшественик папа Йоан Павел II.

Татяна Бакова, заместник-кмет на Раковски: Решихме да подготвим една цветна фигура, която да изобразява символа на папското посещение - глобусът с трибагреника по средата, с две ръце, които държат глобуса.

Градът е празнично украсен с над 700 знамена в бяло и жълто - цветовете на Ватикана и на Раковски.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво предвижда срещата между папата и президента Радев
Какво предвижда срещата между папата и президента Радев
Северна Македония избира следващия си президент
Северна Македония избира следващия си президент