НОВИНИ

АРТщрихи с Галя Крайчовска

Зеленчукова борса от 30-те се превръща в арт център. „Всеки със своето езеро” с българско издание. Ерол Ибрахимов, Светльо Витков и Кольо Гилъна - група ЕКС. "Братя Карамазови" със сериозна заявка в Народния театър.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
14:14, 04.05.2019
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Бившият зимник на столичната улица „Цар Самуил” се превърна в нова локация на Дерида денс център. Големи са очакванията към откритата независима сцена за съвременен танц и пърформанс.
„Всеки със своето езеро” – иннтригуващото заглавие е на младия македонски писател Ненад Йолдески.
¤ Носителят на наградата за литература на Евросъюза беше в България, за да представи българското издание на книгата – 14 малки истории за големи неща и важни хора.
Ерол Ибрахимов, Светльо Витков и Кольо Гилъна (се впускат в ново музикално, приключение, с кодово название ЕКС. Освен първите букви на имената им, намеква и съставна част н арепертоара им – хитове от ЕКС бандите на тримата. Леле Како , Скакауец, Let me да те лов ю”, С Боби двамата пием кафе и още чудни парчета се зареждат за музикалната експлозия.
"Разликата между съвършената камбана и останалите е един полутон, който чуват само големите майстори. Такава е и разликата между Ангела и Дявола. Важното е само да имаш добър слух. И точно с този полутон се занимава „Братя Карамазови“.- казва македонският режисор Деян Пройковски за премиерния спектакъл в Народния театър. Това е първият проект на Асоциацията на балканските национални театри,с изключителни по мащабите си сценография и актьорски състав.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спейс екс изстреля капсулата Драгън
"Спейс екс" изстреля капсулата "Драгън"
Изложба за ордена За храброст е открита във Варна
Изложба за ордена "За храброст" е открита във Варна