НОВИНИ

ВМРО-ДПМНЕ ще се събере на извънреден конгрес на 23 декември

Опозиционната македонска партия ВМРО-ДПМНЕ ще има извънреден конгрес на 23 декември, предаде агенция МИА. Решение за датата на конгреса е било взето на заседание на изпълнителния комитет на партията късно снощи.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:50, 04.12.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
вмро дпмне събере извънреден конгрес декември

На конгреса се очаква да бъде обсъдено оттеглянето на лидера на партията Никола Груевски, който обяви такова намерение неотдавна в интервю за уеб портала "Курир".

Изпълнителният комитет на партията също така осъди "политически мотивираните обвинения и неоснователни задържания на членове на партията, артисти, хора на изкуството и други във връзка със събитията в парламента на 27 април т.г.".

Миналата седмица прокуратурата в Македония повдигна обвинения на 36 души заради щурмуването на парламента през април, когато за председател на законодателния орган бе избран етническият албанец Талат Джафери. Те са обвинени в "терористично застрашаване на конституционния ред и сигурността" - престъпление, което се наказва с минимум 10 години затвор.

Нахлулите в сградата демонстранти нападнаха журналисти и депутати, включително опозиционния тогава лидер Зоран Заев, който сега е премиер на страната. Над 100 души бяха ранени при безредиците.

Македонският парламент отне в петък имунитета на шестима депутати консерватори, след като прокуратурата поиска да бъдат задържани за 30 дни за предполагаемо участие в събитията на 27 април.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет причини за поскъпването на биткойна
Пет причини за поскъпването на биткойна
Задържаха жена с 1300 хапчета екстази в София
Задържаха жена с 1300 хапчета екстази в София