НОВИНИ

ВМРО иска затвор за сечта в парковете

ВМРО предлага незаконната сеч в градските паркове да се наказва с до една година затвор. От партията са изготвили предложение за промяна в Наказателния кодекс и обявиха, че ще търсят подкрепа за него от всички парламентарни сили. От ВМРО представиха идеята си на нерегламентирано сечище в Западния парк.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
20:10, 03.04.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Живеещите в района са почти ежедневни свидетели на изсичането на втория по големина парк в столицата. В най-добрия случай сигналите им водят до глоби, които никой не плаща.

Петър Герганов: Извиках полиция, дойде... и след това видях, че дървото го няма, т.е, ефектът е нулев.

БНТ: А полицаите често ли идват на проверка?

- Ами, да. Редовно има полицаи тука.

Ангел Джамбазки, евродепутат и зам.- предс. на ВМРО: В случая, в който му напишат някакъв акт, той просто не го плаща и няма какво да му се вземе, няма собственост, няма нищо. Затова предложенията са да му се отнемат и средствата, с които се извършва това престъпление, ако бъде признато за такова - коня, каруцата, резачката, брадвата.

От ВМРО предлагат да отпаднат по-леките наказания, които предвижда Наказателният кодекс - глоба от 100 до 300 лева и пробация, и настояват незаконната сеч в парковете да се наказва със затвор. Според юристите в партията, сега в законовия текст има пропуск.

Карлос Контрера, председател на групата „Патриоти за София ВМРО и АТАКА" в Столичния общински съвет : Незаконният добив на дървесина в горите е престъпление. Само, че що се отнася до паркове в урбанизираните територии - това е административно нарушение и резултатът го виждаме всички около себе си - особено в Западен парк, в Северен парк.

Примери от страната също не липсват, посочиха от ВМРО. Според тях "Аязмото" в Стара Загора и "Кайлъка" в Плевен са сред многото илюстрации на проблема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българска памет събра във Варна младежи от диаспората
"Българска памет" събра във Варна младежи от диаспората
Младен Маринов: Избягалите затворници са изключително опасни
Младен Маринов: Избягалите затворници са изключително опасни