НОВИНИ

Застрахователи в Свищов подкрепят студенти от Стопанската академия

Застрахователният бранш у нас изпитва остър недостиг на икономисти. Затова дружествата с чуждестранно участие подкрепят Стопанската академия в Свищов и подпомагат със стажантски програми най-добрите студенти.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
19:51, 03.04.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Въпреки широко разпространената теза, че в страната ни има много подготвени икономисти, в бранша непрекъсното се търсят кадри. Самите застрахователни компании са в позицията да влагат огромен ресурс, за да образоват или да обучават млади хора за нуждите на своя бизнес. Мнението е на председателя на Асоциацията на българските застрахователи Светла Несторова. Затова фирмите от години са партньори със Стопанската академия в Свищов.

Светла Несторова-председател на Асоциацията на българските застрахователи: „Това ни дава възможност хора, които работят при нас, да бъдат допълнително квалифицирани, да получат съответната подготовка, да срещнеш теорията с практиката, бизнесът и Академията. Комбинирането на тези две гледни точки дава възможност да се преодолее един от основните дефицити на съвременното висше образование –практическата подготвеност на завършващите кадри.”

За да намерят подготвени млади икономисти, застрахователите у нас участват в панаири, трудови борси и други форуми, които срещат науката и бизнесът.

Светла Несторова-председател на Асоциацията на българските застрахователи: „ Истината е, че в повечето случаи подбираме хора, които имат съответните качества или образование, и после ги дообразоваме или дообучаваме.”

При подбора на кадрите освен през много предварителни кръгове, студентите преминават през поне две интервюта, за да покажат знанията си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Висшият мюсюлмански съвет разкритикува остро изказване на прокурор
Висшият мюсюлмански съвет разкритикува остро изказване на прокурор
Обсъждат бъдещето на Комисията по досиетата
Обсъждат бъдещето на Комисията по досиетата