НОВИНИ

От “Аспарухово” до Морска гара – по море

Варна вече има воден градски транспорт. Днес точно в 16:00 часа корабчето "Белла" направи първия си курс от Морска гара до квартал Асарухово с пътници. Разстоянието се изминава за около 25 минути включително акостирането . В "Аспарухово" водната маршрутка ще може да се хваща от рибарското пристанище, където е закотвен корабът "Академик".

bnt avatar logo
от Даниела Цекова
15:48, 10.05.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

„Белла" има 70 места, а пътниците трябва да спазват строга дисциплина по време на плаването. Те трябва да бъдат разпределени равномерно в двете части на кораба и нямат право да излизат навън по време на цялото пътуване.

Иван Портних - кмет на Община Варна: ” Това, което успяхме с общи усилия да организираме, е прехвърлянето на кейовата стена на "Рибни ресурси" от държавата на Община Варна. Обезопасено е от гледна точка на приставането на кораба и от гледна точка на организацията на пътниците."

Надеждите са „Белла" да облекчи трафика по Аспаруховия мост, където заради ремонтните дейности задръстванията са километрични, особено в пиковите часове.

Иван Портних - кмет на Община Варна: "Ще се облекчи един вид трафика, а и това са ни първите крачки на практика към възобновяване на това, което приляга на един морски град и какъвто във Варна го е имало по назад във времето, а именно водният транспорт.”

Цената на билета в едната посока е като за автобуса - 1 лев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
70-годишна жена роди първото си дете
70-годишна жена роди първото си дете
Ромите от Максуда трябва да напуснат общинския център
Ромите от "Максуда" трябва да напуснат общинския център