НОВИНИ

Все още няма изпълнител на първия етап на проекта за нов воден цикъл в Добрич

Все още няма избрана фирма за изпълнението на първия етап на проекта за нов воден цикъл в Добрич. В средата на януари трябва да започне изпълнението му. Оферти се приемат до 3-ти януари, но това няма да удължи срока на проекта, твърди ръководителят му. Проектът е на стойност 115 млн. лв., а договорът за него беше сключен в края на 2016 г.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Надежда Карапанчева
20:30, 21.12.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

На интернет страницата на общината е активизиран специален раздел, в който ще се съдържа цялата документация по проекта и график на местата, където ще се копае. Досега са сключени 2 договора за строителни дейности.

Васил Костов, изпълнител на Лот 3: Проблемите, с които сме се сблъскали досега, бяха по отношение на промяната на зоните – от 13 на 18. Изключително проблемите ни бяха по утвърждаване на проектите ни по организация на движението, по ОПОС-а и по ПБЗ.

Според инж. Костов проблемите са отстранени и вече са прокопали около 300 метра. Това забавяне нямало да се отрази на крайния срок.

Николай Пашов, изпълнител на Лот 2: Предвиждаме да започнем работа в началото на следващата година – в периода 10-15 януари, стига разбира се времето да е подходящо. Дейностите трябва да приключат до март 2019-та.)

Технологичното спиране на водата ще е за кратко, обеща ръководителят на проекта.

Живко Неделев, ръководител на проекта: Това ще става в рамките на деня. В края на деня, ще се пуща водата и по стария водопровод, и по новия.

През януари започва и пълната реконструкция на пречиствателна станция Врачанци. Ще се изгради и система за преработка на метана, който се отделя от отпадните води. С получената електроенергия ще се захранва самата станция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първа среща между синодалните комисии на Българската и Македонската църква
Първа среща между синодалните комисии на Българската и Македонската църква
Как разпореждане на здравното министерство поставя под риск живота на пациенти?
Как разпореждане на здравното министерство поставя под риск живота на пациенти?