НОВИНИ

Всички свалени пътници на Wizz Air са превозени с извънреден полет

Всички пътници, които вчера бяха свалени от полета за Лондон заради дублирани резервации, са били превозени с извънреден полет малко след 22 часа снощи. Това съобщиха за "По света и у нас" от Wizz Air. От компанията допълниха, че са взели мерки за предотвратяване на такива ситуации.

bnt avatar logo
от БНТ
09:03, 01.09.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Припомняме, че от транспортното министерство започнаха проверки, след като в два поредни дни десетки пътници бяха принудени да чакат с часове на летището, заради дублирани резервации.

От Европейския потребителски център съобщиха в "Денят започва", че в такива случаи компанията е длъжна да уведоми пътниците и да им предложи безплатни храна и напитки, ако полетът се забави повече от 3 часа. Пътниците имат право и на парично обезщетение от 250 до 600 евро в зависимост от разстоянието, за да го получат трябва да подадат оплакване в авиокомпанията.

Игнат Арсенов, директор на Европейския потребителски център: "Хората не са закъснели да предявят претенциите. Първото нещо, което трябва да направят, ние съветваме винаги по-бързо да стане. В един срок от 7 дни - 1 месец. Няма предвиден срок, в който да се предявят. С оглед на това, че все пак има давност, която в различните държави варира от 2 -5, 10 години. За да не ни гарантира да си загубим правата, минимумът е 2 години, което трябва да спазваме, но ние съветваме веднага щом полетът ни приключи да подадем оплакване до превозвача. Тоест ние трябва да подадем до този, който оперира полета, не от този, който сме си купили билети, не от агенциите. Ние трябва да подадем до самия превозвач - в случая - в унгарската фирма. Трябва да подадем искане да ни се плати такова обезщетение. "
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна новият парламентарен сезон
Започна новият парламентарен сезон
Очакват над 4000 работни места в Димитровград в следващите две години
Очакват над 4000 работни места в Димитровград в следващите две години