НОВИНИ

​Всички ученици от 1. до 7. клас ще имат достъп до електронни учебници до месец​

Това съобщи във Варна министърът на образованието Красимир Вълчев. Той прогнозира, че Министерският съвет ще одобри още утре промените, които уреждат финансирането на достъпа до електронните варианти на учебните помагала.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
16:15, 03.04.2018
Чете се за: 00:44 мин.
Още

Издателствата, които доставят над 95% от учебниците, са готови да осигурят достъп до електронния вариант на учебниците, каза образователният министър Красимир Вълчев. Той обяви, че матурите ще се проведат без промени в организацията.

Красимир Вълчев, министър на образованието: Даде добри резултати миналата година, силно намали възможностите за преписване.

Амбицията на министерството е да се премине към едносменен режим в училищата, в големите общини това означава строителство на нови сгради, затова предстои изготвянето на индивидуални планове с диференцирани срокове за всеки град. След промените за финансиране на обучението на деца от уязвими групи, средства ще има не само за училищата и детските градини, които работят с тях.

Красимир Вълчев, министър на образованието: Предвидили сме такива средства и ще ги предоставим на близо 900 институции, защото там също трябва да се полагат усилия, когато се работи с такива деца.

Министър Вълчев заяви, че основна цел на министерството е да насочи повече деца към професионалното образование чрез допълнителен прием и стипендии и да привлече повече млади преподаватели.

Красимир Вълчев, министър на образованието: Ние трябва да направим така, че да има учители, и то добри учители във всички училища и детски градини в най-малките, отдалечените населени места.

Министър Вълчев беше във Варна за откриването на новата сграда на Колежа по туризъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата предаде на съд 8 бивши митнически служители на ГКПП Лесово
Прокуратурата предаде на съд 8 бивши митнически служители на ГКПП "Лесово"
Община Варна търси пари за възстановяване на панорамния път за Златни пясъци
Община Варна търси пари за възстановяване на панорамния път за Златни пясъци