НОВИНИ

Взаимни обвинения за промени в Закона за опазване на земеделските земи

От БСП обвиниха управляващите в лобизъм заради първия законопроект, който ще обсъжда следващата седмица новото Народно събрание. Промените в Закона за опазване на земеделските земи, според левицата, разрешават безконтролно строителство и по Черноморието. Социалистите настояват за обществена дискусия, преди законопроекта да влезе в пленарната зала. Патриотите, които са вносители на промените, оспориха обвиненията и обясниха, че промените са внесени по настояване на потърпевши граждани. Чуйте още от аргументите на двете страни.

bnt avatar logo
от БНТ
19:26, 12.05.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Жельо Бойчев - зам.председател на ПГ на "БСП за България": "С тях се предлага удължение на 6-годишния срок,в който ако не си започнал строителни дейности при отредените земеделски земи, те си връщат стария статут. Големият въпрос е -кого обслужва тази законодателна поправка?"
Христиан Митев - секретар на ПГ на "Обединени патриоти": "На основание на жалби на граждани,които имат със сменено предназначение земеделски земи, които поради икономически затруднения и заради сложната икономическа ситуация в страната след 2008г.не са успели да осъществят мероприятията, заради които са променили предназначенията на тези земи и на практика ние им даваме още 3 години възможност тези мероприятия да бъдат осъществени."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици от Смолян са играли опасната интернет игра „Син кит”
Ученици от Смолян са играли опасната интернет игра „Син кит”
300 овцевъди от цялата страна на традиционния събор до Лясковец
300 овцевъди от цялата страна на традиционния събор до Лясковец