НОВИНИ

Върховният касационен съд трябва да вземе окончателното решение за ДОСТ

Такъв коментар направи от позицията си на адвокат Явор Хайтов, заместник-председател на Народното събрание като гост в студиото на "Още от деня". Хайтов изказа и мнението си по повод проектозакона, който Патриотичният фронт внесе в НС за въвеждане отново на задължителна наборна военна служба.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
19:16, 08.07.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

От позицията на адвокат Явор Хайтов коментира решението на Софийски градски съд, който днес отказа регистрация на партия ДОСТ.

"Процесуалният закон дава възможност това решение да се обжалва във Върховния касационен съд. Там вече тричленен състав взима окончателното решение. Там са съдии с много опит и ако първоинституционният съд е допуснал грешка и неправилно е тълкувал закона, то ВКС ще поправи тази грешка. Но може и да потвърди решението", каза Хайтов.


Заместник-председателят на НС и депутат на политическа партия "Народен съюз" коментира и внесените от ПФ промени в законовата уредба за въвеждане отново на задължителна наборна военна служба.

"Към момента е много трудно да се реализира подобен проект, тъй като той е свързан с много сериозна първоначална дейност, а Министерството на отбраната не е готово да я реализира, нито в битов план, нито ресурсно, нито кадрово да обезпечи наборна военна служба, още повече и за жени", каза Хайтов.

Запитан дали парламентарна група "БДЦ-Народен съюз" ще излезе с кандидатура за президент, Хайтов заяви, че това няма да е възможно, но че ще дадат подкрепата си за този кандидат-президент "само и единствено, ако участваме в коалиционна форма".

"Именно такива като нас са необходимите, за да има необходимо мнозинство", каза Хайтов.

Парламентарната група "БДЦ-Народен съюз" все пак ще подкрепи предложението президентските избори да са на 6 ноември.


Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
СГС отказа регистрация на ДОСТ. Партията ще обжалва пред ВКС
СГС отказа регистрация на ДОСТ. Партията ще обжалва пред ВКС
Лили Георгиева се завърна със злато от Турция
Лили Георгиева се завърна със злато от Турция