НОВИНИ

След второто класиране - свободни места във всички училища

868 места останаха свободни в столичните профилирани и професонални училища след второто класиране. Практически няма гимназия в столицата, в която да няма свободно място. Места има дори в седемте най- предпочитани училища. От Регионалния инспекторат обаче предупреждават родителите да помислят добре, преди да се решат на рисковото трето класиране.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова Оператор: Николай Николов
18:23, 08.07.2016
Чете се за: 00:51 мин.
Още

34 свободни места след второто класиране има дори в седемте елитни столични гимназии. Три са местата в гимназията с най-висок бал СМГ, а много предпочитаната 91-ва немска е с най-малко свободни места - едно за момче. 9 и 10 свободни места има съответно в Първа и Втора английска гимназии.

Ваня Кастрева, началник на РИО - София: Това, което прави тази година кампанията различна е, че във всички училища има свободни места.

Сега следва третото класиране, в което могат да участват и 125-те ученици, които досега не успяха да се класират никъде, учениците, които по някаква причина досега изобщо не са участвали в кампанията и тези, които са класирани, но не са доволни от училището си.Трябва да се знае обаче, че за последните рискът е голям.

Ваня Кастрева, началник на РИО - София: Третият етап на класиране задължително е с оригинала на удостоверението за 7-ми клас, което предполага, че ако детето е записано в някое училище, да за участва то трябва да изтегли своите оригинални документи и да ги представи на комисиите. БНТ Тоест губи и предишното си място? Да, разбира се.

Затова родителите трябва много добре да преценят шансовете на децата си според техния бал. Документи за участие в третото класиране ще се подават от 11 до 13 юли, списъкът с приетите ще се обяви на 15 юли. За неуспелите, след 21 юли, ще има още едно четвърто или т.нар. директорско класиране.

Засега са закрити 29 паралелки, за съжаление очаква се това да се случи с още десетина. И един интересен факт - над план-приема са записани 32 двойки близнаци и две тройки тризнаци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
100 ветроходци на регата “Порт Варна”
100 ветроходци на регата “Порт Варна”
Трудни времена за корабостроенето
Трудни времена за корабостроенето