НОВИНИ

Йордан Цонев: Този парламент е с изчерпан ресурс

Ако Валери Симеонов остане на поста вицепремиер - да. Така Йордан Цонев, заместник-председател на ПГ на ДПС, отговори на въпроса "Искате ли избори сега?" в предаването "Панорама". Той заяви, че става въпрос за чест или позор, става въпрос за морал или цинизъм, не става въпрос за пари.

bnt avatar logo
от БНТ
21:45, 26.10.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В декларацията, която направихме с искането за оставка на Валери Симеонов в сряда, ние заседавахме 4 часа централното оперативно бюро, и много внимателно оглеждахме не толкова неговото поведение, там няма нужда от никакъв коментар, коментира Цонев. Той допълни, че в тази декларация е имало едно силно изречение "или вицепремиер си отива, или правителството си отива, или е позор за цялата страна".

Йордан Цонев се обърна и към Цветан Цветанов в студиото с думите "Граждани за европейско развитие на България, г-н Цветанов, със запазването на този човек, който е изключително арогантен в поведението си от самото начало, изключително циничен в думите си, вие се превръщате в в граждани за уж европейско развитие на България". Аз съм убеден, че нито вие го искате, нито вашият електорат, допълни той.

Цонев определи, че "проблемът" на ДПС с Обединените патриоти като "цивилизационен".

Ние смятаме, че този парламент е с изчерпан ресурс, категоричен е заместник-председателят на ПГ на ДПС.

България се нуждае от програма с ясни приоритети и дълбоки реформи за ускорено икономическо развитие, около приоритетите да се обединят поне основните политически сили и който каже народът, да изпълнява тази програма. Останалите могат да участват, могат да подкрепят. Ние сме за това да се смени модела на управление.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Паметник на загиналите в служба служители на МВР откриха в Кърджали
Паметник на загиналите в служба служители на МВР откриха в Кърджали
Задържаха заподозрян за изпращането на подозрителни пакети в САЩ
Задържаха заподозрян за изпращането на подозрителни пакети в САЩ