НОВИНИ

Проект на ЕК предлага стаж в областта на новите технологии

Възможност за трансграничен стаж в областта на новите технологии предлага пилотен проект на Европейската комисия. За цифровите възможности пред младите хора разказа в публична лекция в Софийския университет еврокомисарят Мария Габриел.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
21:03, 26.10.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

6 000 студенти от цяла Европа ще могат да стажуват в друга страна членка на Европейския съюз. Младежите ще получават по 500 евро от Европейската комисия.

Мария Габриел - еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество: Нашата цел е да не привлечем само студенти IT специалисти. Искаме повече студенти от социални и хуманитарни науки , в областта на културата, музиката.

Преди дни приключи европейската седмица на програмирането. Доброволци обучават млади хора на базови умения в програмирането, кодирането, уеб дизайн.

Мария Габриел - еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество: Поставихме рекорд тази година, най-силното издание от петгодишна инициатива досега е тазгодишното - 41 хиляди регистрирани събития в цяла Европа. България е сред най-активните.

Над 90% от работните места в бъдеще ще изискват цифрови умения. Затова в следващия бюджет на Евросъюза се обсъжда включването на програмата "Цифрова Европа", която да подпомага обучението на специалисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу погребването на останките на Франко в катедрала в Мадрид
Протест срещу погребването на останките на Франко в катедрала в Мадрид
Непобедимият Робер Маршан: Най-възрастният рекордьор в колоезденето
Непобедимият Робер Маршан: Най-възрастният рекордьор в колоезденето