НОВИНИ

Юрий Борисов: Няма шпионски скандал

Бившият главен редактор на "Дума" Юрий Борисов е писал част от идеите в проекта "България". Това съобщи самият той в предаването "Панорама". Дори чул лично написани от него изречения, цитирани от зам.-главния прокурор Иван Гешев.

bnt avatar logo
от БНТ
21:35, 13.09.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Той отрече това да е проект за превземане на България. "Това е нещо безобидно, което се опитват да превърнат в зловещо намерение. Това е една мозъчна атака и си поставяме въпроса: с какво трябва да разполагаме, за да можем да влияем сериозно върху общественото мнение, защото имаме какво да кажем на обществото. Имаме своите идеи и искаме да се борим тези идеи да имат привърженици", каза Борисов.

В проекта е имало идея за създаване на банка, за да се реализира целият пакет от идеи. Геополитическата ориентация на България е сбъркана и вредна, заяви той.

На България мястото й е в Европа, но сме против членството в НАТО. Смятаме, че членството на България в НАТО от известно време се превръща в супер заплаха за нашата национална сигурност.

Целта е да създадем в своите умове една система с икономически параметри, която би ни позволила да влияем на общественото мнение в посока на идеите, които имаме, които не съвпадат с идеите на управляващите.

Няма шпионски скандал, категоричен е Юрий Борисов. "Защото нямаше нито един факт нито по време на разпитите, нито в публичното пространство, който да е свързан с държавна тайна. Ако няма държавна тайна, която да бъде предавана и събирана, не може да има шпионски скандал".

Гледайте целия разговор във видеото!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Министър Димов: В България се горят малко отпадъци
Министър Димов: В България се горят малко отпадъци
Започва фестивалът НОЩ/Пловдив
Започва фестивалът "НОЩ/Пловдив"