НОВИНИ

Задръствания на кръстовището на Петте кьошета заради метрото

Нови задръствания се образуваха тази сутрин на кръстовището на Петте кьошета в София заради строежа на третия лъч на метрото. Едно от възловите кръстовища в столицата осъмна с изнервени шофьори и объркани пешеходци. Хората не знаеха нито къде спират трамваите, нито къде могат да се качат за тролеите.

Сергей Тодоров
от Сергей Тодоров
20:26, 10.02.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Сряда, 9 часа сутринта. Едно от възловите кръстовища в София - това на Петте кьошета, се превърна в изпитание на нервите на стотици столичани. Оказа се, че спирката на трамваите в посока Централна гара и на тролеите към Софийския университет са изместени заради строежа на метрото. Хората в района така и не бяха чули за промените и продължаваха да чакат на старите спирки, гледайки с недоумение как тролеите и трамваите ги подминават.

"Нямам идея, не мога да се ориентирам. Аз чакам маршрутката и закъснявам за изпита, ако трябва да бъда честна", каза Магдалена Илиева.
"Като не е тука, значи е оттатък, ще я намерим. Да слагат бележки!"

Пешеходците не бяха единствените потърпевши. Преминаването с кола през Петте кьошета струва много нерви и на водачите заради загражденията и стеснените пътни ленти заради ремонтните дейности. А паркирането в участъка вече изглежда като доброволна покана за наказателен паркинг.

А ето и какви са промените в движението. До 28-и февруари се затваря за движение и западната половина от пътното платно на булевард "Пенчо Славейков" заедно с прилежащия тротоар между улиците "Свети Георги Софийски" и "Разслатица". Движението ще се извършва двупосочно в източната половина от пътното платно. Трамвайната спирка от тунела към Централна гара вече няма да бъде на Петте кьошета, а на булевард "Христо Ботев" 50 метра след светофарите. Спирката на тролеите в посока тунела на НДК е премахната и се намира на булевард "Прага" 100 метра преди завоя на светофарите.

Важно е да се знае, че от края на март движението по булевард "Патриарх Евтимий" също ще бъде затворено. Тролеите вече ще се движат двупосочно през тунела на НДК и булевард "Скобелев".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За пръв път в България: Трансплантираха палец от крак върху ръка
За пръв път в България: Трансплантираха палец от крак върху ръка
В Под прикритие - микробус летя от 100 метра на Хемус
В "Под прикритие" - микробус летя от 100 метра на "Хемус"