НОВИНИ

Задържаха данъчна служителка от НАП с подкуп от 1000 евро

Задържаха данъчна служителка от териториалната дирекция на НАП в София за подкуп от 1000 евро. Това съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Операцията е проведена под ръководството на Специализираното звено „Антикорупция". Сигналът е подаден в неделя, от чужд гражданин. Той имал счетоводна кантора, която обслужвала международни фирми - гръцки компании регистрирани като български. Данъчната служителка е задържана за 72 часа.

Явор Симов
от Явор Симов
17:36, 02.03.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Задържаната данъчна инспекторка е работела в дирекция "Контрол" на НАП. Тя е съставила ревизионен протокол , в който е имало констатирани нарушения на дружеството. По закон след това следва написването на акт.

Ваня Стефанова, прокурор в Специализираното звено „ Антикорупция"
Всъщност изнудването е било именно в това - актът ще ви бъде най малкото ,което мога да направя аз на вашето дружество, запора на сметките би се отразил значително по неблагоприятно..
;

След този разговор чужденецът подава сигнал до финансовия министър , той от своя страна до главния прокурор и от там информацията стига до звеното "Антикорупция". Сигналът от екипите е получен в неделя, а ареста е извършен в понеделник.

Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор
Данъчната инспекторка и искала парите бързо, защото е заминавала на почивка в Куба.

При акцията са използвани и специални разузнавателни средства при условия на неотложност.Разпитани са свидетели - както служители на НАП, така и оперативни работници, участвали в акцията. При обиска в служителката е открита голяма сума пари, освен белязаните 1000 евро. В служебния й кабинет са намерени ревизионния акт на изнудваната фирма, както и други документи, свързани със случая .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масовo търсене на български знамена за 3-ти март
Масовo търсене на български знамена за 3-ти март
Виртуално състезание по родолюбие
Виртуално състезание по родолюбие