НОВИНИ

Задържаха два джипа в Бургас, натъпкани с 40 нелегални мигранти

40 нелегални мигранти, голяма част от тях жени и малки деца са откри от полицията в два два луксозни джипа на изхода на Бургас, в посока София.

bnt avatar logo
от БНТ
14:45, 15.08.2016 (обновена)
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Те веднага са откарани до второ районно, където им е осигурена вода и се разпитват с помощта на преводач. Мигрантите са без документи и се самоопределят като граждани на Ирак. Луксозните джипове са със софийска регистрация, но трафикантите са от Бургас. Залавянето на поредната група превозвана от трафиканти става след старта на специализираната полицейска операция, при която мобилни екипи правят внезапни проверки на различни места.

Цветелина Рандева - говорител на ОД МВР-Бургас: Двамата каналджии са задържани, като срещу тях са образувани бързи полицейски производства по чл.281 от Наказателния кодекс, а 40-те мигранти ще бъдат обработени от служители на отдел "Миграция" и в последствие настанени в специализирани центрове. Любопитното в днешната акция е, че превозването се е осъществило с два луксозни автомобила, което е абсолютна новост, като се има пред вид, че до момента се използваха мини ванове, микробуси и понякога автобуси или по-евтини марки автомобили, но задължително да бъдат комби, за да могат да се побират повече от нелегално преминаващите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българското участие в десетия ден на Олимпиадата в Рио
Българското участие в десетия ден на Олимпиадата в Рио
Септември ще е тестов за болниците за системите за пръстов идентификатор
Септември ще е тестов за болниците за системите за пръстов идентификатор