НОВИНИ

Задържаха мъжа, блъснал и ранил полицай в "Младост"

Задържан е 23-годишният Захари Чернев. Той беше издирван от събота вечерта, защото с автомобила си блъсна и рани тежко полицейски служител в столичния квартал "Младост". Раненият полицай е в болница с множество травми, но вече няма пряка опасност за живота му.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
14:01, 17.12.2018
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В събота вечерта група на Специализираните полицейски сили провежда операция в София, като част от задачите са били по линия на разпространението на наркотици. В "Младост" се насочват към проверка на стар полицейски познайник, който в този момент се качва в автомобила си.

Ивайло Иванов, директор на СДВР: Имахме данни, че той многократно не се е подчинявал на полицейски патрули. Подменял е номерата на автомобила, с който се движи.

23-годишният Захари Чернев, който бил спрял на бул. "Александър Малинов" първоначално тръгва назад, като имитира паркиране. След това обаче рязко тръгва напред и удря единият от полицаите. Бяга и изоставя колата си в "Студентски град".

Ивайло Иванов, директор на СДВР: Той е задържан в село близо до София. Задържано е и лицето, което му е помогнало още през нощта да се укрие.
;

В колата, както и в къщата, където Чернев е задържан са открити наркотици, боеприпаси и мачете.

Ивайло Иванов, директор на СДВР: Той е криминално проявен по линия на наркотици, това лице, което му е помагало също е криминално проявено по линия на наркотици.

Предстои да се повдигнат обвинения на Захари Чернев и на задържания, който му е помогнал да се укрие. Раненият полицай е в болница "Света Анна" в тежко състояние с множество наранявания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В МВР се събира щаб във връзка с усложнената зимна обстановка
В МВР се събира щаб във връзка с усложнената зимна обстановка
ЕК глобява БЕХ със 77 млн. евро
ЕК глобява БЕХ със 77 млн. евро