НОВИНИ

АРТ посоки с Галя Крайчовска: Предпразнична седмица

Есента на 1948-ма. Първите преподаватели на театралното училище позират за снимка. Сред тях са Олга Кирчева, Кръстю Мирски, Стефан Сърчаджиев, Любомир Тенев. 70 години по-късно театралната магия продължава да се предава на любопитните към нея. Тази вечер НАТФИЗ отбелязва юбилея с голям концерт в Народния театър.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
11:14, 17.12.2018
Чете се за: 00:39 мин.
Още

"Българското" излиза на сцената на Театър "Българска армия". Ансамбъл „Филип Кутев” представя пъстра палитра от народни песни, танци и обичаи в коледния концерт. В дългия си 67-годишен път ансамбълът минава през няколко различни етапа. Днешният екип търси своя почерк в новите програми, като се обръщат към още недокосвани пластове и разновидности на фолклора ни. Не спират да разкриват красотата на родните ритми, мелодии и стъпки и да събират нови съмишленици за мисията си.

Нова книга разкрива непознати страни от живота и управлението на княз Александър Батенберг. Написана от Адолф Кох - дворцов пастор и близък приятел на монарха, книгата „Княз Александър Батенберг. Истината за царуването му” се фокусира върху личността му и задачата да постави началото на модерна България.

Утре Горан Брегович и неговия "Оркестър за сватби и погребения" гостуват в Пловдив, зала "Сила". Заредили са емблематични хитове, начело с "Аризонска мечта", "Калашников", нашумялата "Бела Чао" и нови песни с двучасово шоу. Музикантът и композитор не спира с промените и търсенето на нови нюанси в музикалната територия на Балканите. С концерта в Пловдив слага край на турнето за тази година. Новият старт е през януари, във Франция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Запалиха автомобили на свидетели по делото „Суджукгейт в Добрич
Запалиха автомобили на свидетели по делото „Суджукгейт" в Добрич
Жълт код за снеговалежи в 6 области на Северна България
Жълт код за снеговалежи в 6 области на Северна България